torsdag 27 augusti 2009

Kanske gnäller jag för mycket?

Idag har det inte blivit mycket bloggande, i stort sett ingeting alls. Har inte alls mått bra idag. Smärtorna i kroppen har varit väldigt intensiva. Jag tvingade mig själv ur sängen kl 11 bara för att se hur det var med Lillis som har varit hemma från skolan idag.

De första timmarna gick väl an. Låg mest i soffan och kollade på tv tillsammans med Lillis. Men allteftersom timmarna gick så blev det mer och mer jobbigt att stå ut med den isande, ilande, brännande, stickande, molande värken som härjade överallt i kroppen.

Mot kvällen var jag mer eller mindre gråtfärdig. Lillis hjälpte mig då att sätta TENS plattorna på ryggen. Jag tog båda sladdarna och det innbär 4 st plattor. För att få bättre effekt. TENSEN får inte värken att försvinna men det blir lättare att koppla bort den och slappna av iom att strömstötarna i sig gör lite sådär skönt ont. Jag fick ha ganska höga siffror för att kunna slappna av.

Dessutom har jag tagit väldigt mycket smärtstillande idag... (jag äter aldrig mer än vad som rekommenderas i FASS eller som läkaren ordinerat). Maxdos Tramadol och maxdos Alvedon. Och ändå har tårarna bränt under ögonlocken. Man orkar liksom inte hur mycket som helst. Det är väldigt tröttsamt att ha så ont så länge. Det här är nånting jag absolut måste ta upp med smärtrehab och diskutera tillsammans med min läkare. Såna här ggr vill man liksom ha en slags handlingsplan.

Har idag beställt även den andra filmen om EDS från Ågrenska. Den handlar om genetik och om EDS Riksförbund. Tänkte ta med mig båda filmerna plus skriva ut en del info från näten som jag känner passar in på mig och mina behov. Jag måste ju liksom ta väl vara på dom här 4 veckorna nu. Det enda jag är rädd för är att jag inte ska orka. Samtidigt så kan det vara bra för dom att se hur ont jag verkligen har. Och hur svårt jag har för att utföra vissa saker. Eller, det börjar bli en hel del saker som är jobbiga.

En sak som jag märker dag för dag är att mina fingrar inte riktigt vill lyda mig. Det värker ofta i dom och det känns som att de låser sig ibland och för mig är ju datorn den stora kontakten med omvärlden just nu. Jag kan liksom fortfarande vara lite social fastän jag tillbringar en dag i sängen...

Ibland känns det lite som att jag bara gnäller här i bloggen.. men å andra sidan så är det ju så mitt liv ser ut just nu... hoppas ni förstår det.

Mannen sa nu ikväll att vi nog kanske måste investera i en såndär fibromadrass till sängen. Men en annan sak som jag oxå gärna vill ha är en spikmatta. Fick testa den hos en vän och det var sååå skönt! Men gosh vad trött man blir efteråt!!!

Sov gott kära ni!

Har Ni testat spikmatta eller har Ni kanske er alldeles egna?

7 kommentarer:

 1. Hello! Jag har en spikmatta. Kan hålla med om att det är jätteskönt men jag klarar inte av att ligga på den mer än någon gång i veckan. Jag får sån värk efteråt. Ändå blir det bättre för varje gång. Skaffa dig en! Kram Renée

  SvaraRadera
 2. Jag har en matta här hemma...men jag har aldrig legat på den. mannen och döttrarna brukar använda den lite då och då.

  Precis som du skriver så tycker jag man ska skriva om det som känns viktigt i ens liv just nu. Jag tycker inte du låter gnällig utan det är precis som du har det just nu.

  Hoppas du får en fin och bra dag idag!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Inte uppfattar jag det som att du gnäller inte!! Du berättar ju bara hur du har det. Å om så vore fallet så är väl bloggen ett utmärkt redskap att "gnälla av sig på"!!?? ;)
  Jag fick en spikmatta av sambon i vintras när jag hade som mest ont å jag använder den mest varje kväll. Jag upplever att jag blir avslappnad å somnar å sover jättebra!! Jag som annars inte kan somna när jag läser nån bra bok somnar som en stock efter att ha legat på spikmattan. Så jag tycker verkligen att du ska prova den!!
  Kramen, Maria

  SvaraRadera
 4. Jag har en spikmatta och den är underbar. Men man måste, eller åtminstone jag, måste använda den varje dag för att få god effekt. Nu har jag inte gjort det på några veckor och det känns i kroppen.

  Tycker att du ska skaffa dig en :-)

  Kram

  SvaraRadera
 5. Hello! Min Emmy började få symtom när hon var typ 2 år tror jag. Fast egentligen hade hon nog symtom innan. Men vid två-års-ålder blev hon mycket sjuk i lunginflammation. Hon hade varit så himla täppt i bröstet ett tag å hostade som en besatt. Var precis full av slem, hon t.o.m bajsade slem! Läkarna stog handfallna över att hon var så dålig. Fick pumpa i henne medicin men inte blev hon bättre. Hon slutade nästan att äta, var så himla smal, fick gå till dietist oxå. Efter ett tag konstaterades det att hon hade mycket svår astma. Nu vet jag ju att EDS:en gjorde att hon blev så himla sjuk eftersom lungorna är bindväv... Emmy har alltid haftt problem med magen, ofta ont i den typ IBS. Huvudvärk, ont i fötterna, benen o.s.v. Om jag vore du skulle jag nog vänta lite med att försöka ställa diagnos på din son. Män har en fördel att dom föds med bättre bindväv än kvinnor. Kvinnors bindväv är porösare eftersom vi ska föda barn. Min bror har troligtvis oxå EDS men han har inga problem. Du kan ju ha ögonen öppna men jag tror att det är lättare att kolla när han blir lite äldre å kan prata. Kramis på er!!! Renée

  SvaraRadera
 6. Jag ahr en matta..Och jag sove max två timamr per dag på den. Man lägger sig, drar ett djupt andetag sen sover man. Men mer än två timmar ska man inte sova på den hehehe ..

  SvaraRadera
 7. T somnar alltid på sin spikmatta... Synd att jag inte visste att ni skulle till stan ensamma, för då hade jag tipsat om att gå till Magasin du Nord och kolla på ulltäcken och ullbäddmadrasser. De reglerar värme bättre än vanliga täcken och madrasser och människor med värk brukar ibland kunna sova bättre just pga det. Det kan vara värt att kolla på!

  SvaraRadera