tisdag 27 oktober 2009

Mina underbara grabbar!

Fick en jättemysig morgon med barnen i morse. Isaac vaknade redan vid 05.00 då han viskade tyst att han ville ha "vinge". Försökte få honom att somna om men han va ju sååå hungrig i magen så jag bestämde mig för att gå ner och göra lite välling. Men innan jag gick ner så viskade jag till honom att han var tvungen att lova att ligga kvar tyst i sängen så att han inte skulle väcka Lucas. Då viskar Isaac tillbaka "tummis" och sträcker fram hans lilla söta tumme.

När Isaac ätit upp sin välling, ungefär 10 minuter senare, så vaknade även Lucas. Vi myste i sängen en liten stund innan vi gick ner.

Så vi hade gott om tid till frukost. Barnen satt och åt fil med vindruvsbitar i, det mumsades och vi hade jättemysigt. Det gör så otroligt mycket att slippa den här morgonstressen. Så egentligen skulle vi göra det till en vana att alltid kliva upp vid 05.30.

Nu har dom åkt iväg till dagis och jobb. Lillis är hemma från skolan i veckan eftersom dom har höstlov. Så hon har sovmorgon idag.

Jag är jätte JÄTTE trött eftersom jag inte sovit nästan nånting. Hade så ont i nacken igår, och eftersom jag varit till tandläkaren så ömmade hela käken och det triggar ju i sig igång huvudvärken. Så jag låg här nere i vardagsrummet och kollade på tv till långt in på natten. Fick ta en extra värktablett och den gjorde susen. Men däremot kunde jag alltså inte somna.

Så idag blir det en lugn dag. Kommer nog att sova en del.

Vad gör Ni om Ni har svårt att somna?

3 kommentarer:

 1. När jag inte kan somna (vilket händer väldigt ofta, bättre nu med nya medicinen iofs) så gör jag bara en sak egentligen. Jag går upp på toa å går å lägger mig igen. Sen ligger jag å tänker. Fantiserar om saker som jag drömmer om. Kanske hur mitt drömhus skulle se ut, eller vilka blommor jag skulle ha i fönsterna eller vart jag skulle vilja åka utomlands.... Detta får min kropp att slappna av. Tänker jag på hur det krampar i benen eller hur ont i höften jag har t.e.x så somnar jag ALDRIG!!! Man kanske kan kalla det att meditera? Vad vet jag men det funkar för mig... Kram

  SvaraRadera
 2. Jadu, vad gör jag när jag inte kan somna!?? För mig infaller det typ alltid söndagkväll innan dagveckan. Då är det stört omöjligt att sova. Tror det är nån inre stress över att måsta kliva upp tidigt å att jag inte ska orka med dagen/veckan som kommer!? Jag brukar ta en bok å läsa, ligga på spikmattan. Normalt somnar jag inom 20 minuter men just söndagkvällarna så kan det ta timmar. Somnar sällan före 2 å så ska man upp 05.15... Men jag har lärt mig att man klarar av en natt utan riktig sömn men blir det flera så blir det ju riktigt jobbigt...
  Om du klickar på länken till Sara i mitt surdegsinlägg så kommer du till hennes beskrivning av hur man gör rundade hörn. Det finns även tips i kommentarerna till hennes inlägg.
  Åsså ja, vi får se hur brödet blir!?? Det är i ugnen just nu å det "föll ihop" när jag hedde det på plåten. :(
  Hoppas du får vila idag!!
  Kramen, Maria

  SvaraRadera
 3. Jag har mycket sällan svårt att sova. Brukar klaga om jag legat vaken i 10 minuter typ. (somnar ju vanligtvis på 1 och en halv...) Någon enstaka gång har jag fått vara vaken periodvis hela natten. Asjobbigt!! Men på grund av bristande erfarenhet har jag inget bra tips. Kram på dig!!!

  SvaraRadera