måndag 26 oktober 2009

Nä men titta, en ny liten krämpa!!

Jag har den äran, hip hip hurra!!! Jag har fått en ny krämpa... sen några dagar tillbaka är jag inflammerad i munnen och det gör att jag har svårt att äta. Det går bra att drick kalla drycker och sånt som inte är surt. Men jag kan inte äta nåt som är kryddat, inte äta nåt som är surt eller starkt. Försökte äta lite grapefrukt igårkväll men guuuuud vad det sved.

Jag hoppas det går över snart.

Är dessutom väldigt stel i käkarna och har ont i själva käkledsfästet... eller vad man ska säga. Det känns som om käken låser sig så att jag måste gapa för att det ska "knäppa till" och kännas som vanligt igen.

Sen har jag blivit jättekänslig i huden, kan inte ha min vigselring längre, det kliar och är alldeles rött där ringen har suttit... trist... smörjer med lite hydrokortison så får vi se om det går över det också... Överlag är det som om huden är extremt känslig, det har säkert en del att göra med att luften blir torrare nu under hösten...

Bara det att allt kommer samtidigt. Min kropp rasar samman och jag kan inte göra nånting åt det.

Va till tandregleringen idag och bytte ut gummisnoddgrejerna. Nästa gång kanske den jättesneda tanden har vänt sig så pass mkt att dom kan sätta ett fäste även på den! :-) Hoppas!!! Kul å se att det händer grejer iaf!

Är lite öm i tänderna men inte alls så farligt som sist.

Kom å tänka på en sak häromdagen. Angående det här med svårläkta sår. Jag tog hål i öronen 05 och dom hålen har fortfarande inte läkt ordentligt, så jag har helt slutat använda örhängen. Tyvärr... knepigt va?

Lagade Paella till middag idag, fast utan musslor. Tog lite extra räkor istället. Rätt gott faktiskt!

Vad lagade ni?

4 kommentarer:

 1. Ja, jag behövde inte laga mat idag för att det fanns kvar rester från igår... Sambon han gjorde fläskkorv m rotmos å var helt salig när jag ringde hem tidigare ikväll!! ;) Jag gillar inte detta så han passar på när jag inte är hemma å äter (jag jobbar ju kväll i veckan).
  Fast jag kompade ikväll för det fanns inget att göra. Så nu försöker jag mig på att göra bröd på surdeg. Får se hur det går!??
  StorKramen, Maria

  SvaraRadera
 2. Jag har stora hudproblem. Tar jag i nåt med parfym i så får jag nästan som brännskador. Allt jag använder e parfymfritt.
  Har oxå precis haft nån historia med munnen. Skinnet i gommen bara lossnade helt plötsligt utan att jag gjorde nåt särskilt.
  En kräm jag använder ofta är Locobase repair. Fet som fasen men hjälper huden att läkas. Finns på apoteket.

  SvaraRadera
 3. Paella innehåller ju bara musslor ibland. Grund-paellan gjordes med saffranskryddat ris och vad man än hade för rester i kylen. Nu finns det en massa olika paellor och Paella Valenciana innehåller skaldjur bla musslor och räkor och fisk. MEN man tager vad man haver! kyckling, korv, kött - Vad du än stoppar i så kallas det paella - och vill du va lite äcklig byter du ut saffranet mot bläckfiskbläck då får du svart paella istället :)

  men jag tar gärna musslor i min...

  SvaraRadera
 4. Jag tog hål i mina öron 1990 och dom strular fortfarande i perioder. Det tog över ett år innan dom slutade blöda, men jag är ju tjurig så jag fortsatte med örhängen. Kan inte ha några oäkta smycken för då börjar det komma var och blod i hålen. Men det är iofs bara positivt. På så sätt har man ett bra skäl för att önska sig dyrare smycken ;)

  SvaraRadera