onsdag 21 oktober 2009

Nackproblem

När jag pratade med min läkare igår, så tog jag upp det här med mina nackproblem. För även om jag nu kan känna att Tradolan Retarden hjälper bra mot de övriga smärtorna så har jag fortfarande stora problem med både nacken och bäckensmärtorna. Och vad jag läst om EDS så är det ibland bra att kunna stabilisera vissa leder så att man undviker överansträngning.

Men läkaren på smärtrehab menade tvärtom. Att jag ska undvika att vara för stilla i nacken eftersom jag då kan bli stel och få ändå mer ont. Hon tyckte att jag skulle ta upp det här med min sjukgymnast och se om de hade nåt bra tips... och jag antar att hon menar nåt åt träningshållet...

Jag fick alltså inget bra svart på vad jag ska göra åt mina nackproblem. Och att försöka röra på nacken med hjälp av tips från sjukgymnasten vet jag inte om jag köper bara sådär.. för det känns mer som att jag behöver avlastning av nacken, men vem är jag att säga det.

Jag är ju bara en besvärlig patient....

2 kommentarer:

  1. Det är bara att komma :) fast jag tror jag måste komma och inspektera köket inom en mycket snar framtid också!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Det beror ju helt på om dina smärtor är muskulära, då ska du ju defenitivt vara igång med nacken, om du är stilla stelnar nacken ännu mer och du får ännu ondare. Men ex bäckensmärtor som ofta beror på att bäckenet är "löst" (överrörligt alltså) så kan det ju kännas bra att hålla till med bäckenbälte. Så det beror ju på vad smärtan kommer av.

    SvaraRadera