fredag 20 november 2009

long time....

Ett tag sen jag skrev här... känns det som. Har en sån därá trötthets period. Skulle lätt kunna sova dygnet runt tror jag. Vilar varje dag men somnar ändå som ett ovaggat barn då jag kryper i säng.

När det gäller värken och smärtan i bäcken så är det inte så jätte bra. Bäckenet är så instabilt eller skört att jag inte kan lyfta nånting utan att det känns som att tusen knivar vrider om inuti bäckenet.

Har börjat sticka litegrann men får rusktigt ont i nacken och i händerna av det... mina handleder tar lite stryk av stickning och jag får använda mina ortoser mer än vanligt. Får börja sova med dom igen. För när jag sover så har jag en förmåga att vrida händern och handlederna i konstiga positioner som visserligen är bekväma för mig, men inte särskilt bra för lederna. Men det är tydligen ganska vanligt hos EDS patienter, har jag läst.

Magen har börjat krångla, tror att det till viss del beror på att jag slarvar med maten. Har inte så mkt matlust så frukostarna blir mest en kopp kaffe och på sin höjd en smörgås till. Förut åt jag gröt. Men jag varken orkar laga till det då jag mår som jag gör, eller kan äta det då jag inte känner för det.

Isaac har beställt ett par gröna sockar som han ska ha då han ska jaga med farfar, så det är mitt nuvarande projekt. Har precis gjort klart ett par bebisvantar utan tumme. Rätt söta med tanke på att jag inte hade nåt mönster utan fick vara lite kreativ själv :-) Men det var inte särskilt avancerat heller... Det är iaf jätteroligt att ha nånting att göra då jag inte är så "rörlig". Att sitta i soffan och sticka är rätt så rogivande och till och med mannen tycker det är lite hemtrevligt.

Men idag konstaterade han att mina "virkpinnar" hade konkurerat ut honom. Jag rättade honom och sa att jag "stickade och inte virkade". OCH att det heter stickor! och inte virkpinnar.... Erbjöd honom att testa men han tyckte det var ett himla pillergöra... haha!

Nu har jag svårt att se vad jag skriver - så trött är jag. Återkommer i morgon.
Hoppas er vecka varit trevlig och att ni får en god natts sömn i natt!!!

KramiZ

1 kommentar:

  1. Visst blir man så frustrerad när man vill så mycket men bara orkar en bråkdel... JAg vill sticka timme efter timme men ack, ack... Efter några minuter har händerna sagt stopp. Men jag är iallafall glad att jag kan göra något. Du är inte dålig som kan göra hälar på strumpor. Jag tycker mönster är rena rama grekiskan så därför har jag låtit bli. Men min mamma är ett stick-proffs så hon förklarar med "riktiga ord" hur jag ska göra å då kan jag helt plötsligt! Hälar är mitt nästa projekt efter mina vridna sockar.
    jag skickar dig lite sticke-kramar denna gången!

    SvaraRadera