fredag 12 mars 2010

Ortopedtekniskt centrum

Jisses vad fort det gick att få tid dit!!! Remissen gick iväg i slutet på februari och igår ringde dom och sa att jag fick komma idag om jag ville.

Så strax åker jag iväg dit och ska pröva ut en ryggortos (ryggkorsett). Sen i kväll blir det fredagsmys med barnen. Dom har längtat hela veckan såklart! Till middag blir det tacos, barnens favoritmat!

Hoppas att jag orkar med att handla innan vi åker hem. Antar att jag kommer att vara rätt så trött och slut efter besöket på ortopedtekniska.

Nya medicinen fungerar bra tycke jag. Har fortfarande ont i lederna men på nåt sätt mår jag mycket bättre. Har inte den här tunga trötthetskänslan i kroppen som gör att jag inte har haft orken att ens stå upp. Förut har jag legat hela dagar ibland och sovit eller kollat på tv eftersom jag helt enkelt inte haft orken att hålla kroppen upprätt.

Men sedan jag började med Lyrican så har jag inte haft såna dagar. Istället har jag känt att jag haft mer energi, har till och med varit ute och sparkat med Roffe... men det känns ju i kroppen efteråt såklart. Dagen efter känns det som att man gjort värsta styrketräningspasset.

Nackdelen är väl som en vän skrev till mig - att den kanske funkar nästa för bra eftersom man lätt går på för mycket och inte riktigt känner då kroppen säger ifrån, och så ligger man i flera dagar istället, eftersom det onda ofta kommer efteråt. Så det gäller att skynda långsamt.

Något att tänka på!

4 kommentarer:

 1. Hej!
  jag hoppas att det blir bra med det nya =) det är ju det bästa att skynda långsamt =) även om det kan kännas hårt!
  Ha en härlig Lördag.
  Kram , Jess

  SvaraRadera
 2. Hej Gumsan!
  Hoppas att denna medecin tillsammans med analkande vår värme kan få dig lite bättre!
  Vet ju vad smärta ställer till med! Just nu är man ju iof stor som ett hus och gör absolut INGENTING... hehe... men men... inget kul det heller.
  Jätte kram på dig och familjen och vofsar!

  SvaraRadera
 3. Lyrican har ju en tendens till att man känner sig lite "hög" och har mer ork. De därför de hellre vill man ska testa tryptisol först (vilket många tyvärr blir som zombier) Men de bättre få ett värdigt liv som du har fått nu!

  Hoppas du nu får mer ork efter en tuff vinter! håller tummarna hårt de fungera bra långsiktigt på dig!

  SvaraRadera
 4. Hoppas att den nya medicinen hjälper bättre än de du testat förut, vill ju att du ska få må bra! Så någorlunda bra du kan iaf och som sagt, skynda långsamt. När du har bra dagar behöver du inte göra alla måsten, du får inte knäcka dig själv.

  Kramisar

  SvaraRadera