måndag 19 april 2010

Lite kvällsuppis

Jag har faktiskt ätit en riktig prinsess tårta idag jag!! Från ett princess kalas som en av mina vänner höll för sin dotter igår. Jag måste bara säga att den gick hem hos mig, alla ggr!!! Mums!

Förutom att jag fick en kaffekompis idag så fick jag lite hjälp i köket. Hade inte orkat plocka undan från morgonen men nu är det både bortdiskat och rent och snyggt på diskbänken. I morgon kommer hon hit igen och hjälper mig innan jag åker iväg till stan.

Jag vet att jag skrivit det förut men jag är verkligen så otroligt tacksam över mina fina vänner. Dom är helt makalöst fantastiska, alla på sitt sätt! Önskar att jag en dag kan ge tillbaka lite av det som dom ger mig nu.

Antingen har jag nervsmärta eller så är det nån inflammation på gång i min högra hand. Ena fingret har värkt idag och det ilade en bra bit upp i handen. Smörjde med Orudis gel och det blev mkt bättre, så eftersom det är antiinflammatoriskt och smärtstillande så kan det ju tänkas vara en inflammation på G.. Svårt att veta. Har försökt vila med den handen och använt mina ortoser ikväll och lindat en varm vetepåse runtom. Det hjälper.

C har varit på apoteket idag och jag tror han tog hem hela sortimentet av mediciner.. måste köpa en större dosett för nu ryms inte mina mediciner i den längre... attans! Nästa vecka har jag en läkartid hos en ny läkare, men det är inte min husläkare för nån sån hade dom tydligen inte anställt ännu...

Träningen med Roffe har legat nere ett par dagar nu, jag har inte haft ork.. synd för vi hade ju kommit igång så bra. Men på ett par dagar så!! under tiden får jag försöka sysselsätta honom med lite små aktiviteter här hemma. Typ leta godis och sånt :-) Men vad gör man?

Måste nog koka mig en kopp te och lindra halsontet lite....

6 kommentarer:

 1. skrev svar i min egen blogg men tänkte du kanske inte kikar där: Ja jag har fått diagnos för länge sen. 1,5 år sen eller närmare 2 nåt sånt. Jag känner inte att jag behöver vila mer. Att vila mycket är för mig ingen lösning utan gör bara allt värre, att vara aktiv, träna ordentligt och röra mig mycket funkar mycket bättre och har gjort att jag slipper mycket av den värk jag hade efter att jag fått barnen. Vad jag har mest problem med är händer och fingrar nästan det enda som stör mig till vardags numera. luxationer blir ju färre med starkare muskler likaså blir smärtan mindre men det var en ganska jobbig barriär att kliva över men väl värd det!!! Och ibland när det blir jobbigt så ja jag vilar också men det får inte bli för mkt. :-) Hur mår du nu? Bättre? Fick veta att du och min granne känt varandra väl! Kul! Hoppas du har tid och lust med den där träffen snart!

  SvaraRadera
 2. HAHAHA...läste fel i rubriken å trodde det stod "lite kvällsmuppis" :D. Tänkte d va ett annat ord för övertrött...eller nåt. Åhh..lättroad tjej.

  SvaraRadera
 3. Jag förstår dig! Håller med, bra & goa vänner är A&O! Men det kana vara jobbigt att man behöver "mer" hjälp än man kan ge. Men man får försöka att inte tänka så. Vänner är där för att hjälpa. Du finns alltid där för dom eller hur? Även om du inte gör något rent konkret. Man räknar inte tjänster vänner emellan, om man gör det så är det inte någon riktig vän.

  Ta hand om dig! Ta en dag i taget & njut av nuet <3 Kramis

  SvaraRadera
 4. läst lite, Oj så mky mediciner du åste äta! Vad är det för och vad är det för sorter när det är Så många?
  Hur kom det sig att du fick så mkt värre med dina problem än jag fått uppfattningen att det var innan?

  SvaraRadera
 5. Fia: Jag förstår inte riktigt din fråga där, om varför jag fick så mkt värre problem än du fått uppfattning om? Menar du att du trott att mina problem var lindrigare än de var, eller är det så att du undrar om jag blivit sämre och isf varför? Hur som helst så har jag en "svår smärtproblematik pga EDS" om man ska läsa innantill läkarens utlåtande. Har haft det i ca 8 år men mina graviditeter har försämrat mig väldigt mycket. Från att ha varit aktiv så har jag fått göra en helomvändning i mitt liv och fått inse att jag måste lyssna mer på kroppen, att inte göra saker som gör ont. Men samtidigt är det en rätt svår balansgång för man måste ju röra sig så att inte kroppens alla muskler tappar sin förmåga s.a.s.

  Svarar gärna på frågor. :-)

  SvaraRadera
 6. Jag menade hur det kom sig att du blev så mycket sämre än jag fick uppfattningen om att du var innan, med tankte på vad du skrivit om hundar och livet överlag verkar du blivit mycket sämre på relativt kort tid.

  Jag har också haft dagar tidigare då jag blivit stående längs promenade och inte kunnat gå mer, grinande över smärta och vanmakten. och som jag kände det förnedringen att inte klara av att gå hem själv trots att det bara var några hundra meter. Hade en period då jag inte kom från soffan till toan utan lång paus. Jag är glad att jag inte är kvar där jag var då. Ryggen var hemsk höfterna låste sig ofta osv osv.

  Jag är fullt medveten om att EDS kan vara olika för nästan alla! Jag hoppas du hittar din egen väg! Jag vet inte om jag, (i min yrkesroll som tränare) skulle föreslå Yoga att börja med, snarare vattengympa, mkt skonsamt för lederna och varmt (det ska ju vara varmare vatten än vanliga badhuset) men hur som helst Hoppas du hittar ett sätt som får dig att må bättre.

  Granen min är Jenny Lahti, (Wiklund) hon sa ni vuxit upp på samma gård?
  Och spjälsängen jag, när var det den köptes? har en kusin som heter Linda men hon köpte spjälsäng av mig hon är väl den enda jag kan tänka mig visste att jag läser din blogg... det här måste utredas mer!

  Har du sett några tecken på EDS hos dina barn? har någon mer av din familj/släkt diagnos?

  // F

  SvaraRadera