tisdag 25 maj 2010

En liten snabb uppis!

Har fortfarande inte fått mitt mobila bredband, men nu vet jag att det kommer innan fredag iaf. Tänk att man kan känna sig så "handikappad" utan internet!!!!

"Jag känner mig ..... naken..... exposed...." ja ni vet!

Har börjat på Arbetslivsresurs nu och det känns toppen! Vi träffas ca 2 dagar i veckan, 2 timmar varje gång. Alldeles lagom tycker jag. Har fått lyssna på väldigt intressanta föreläsningar och känner redan att jag fått ett helt nytt tankesätt.

Det enda som är trist är att jag redan känner av en försämring i kroppen. Eftersom träffarna är 2 dagar i veckan och då mellan 10 och 12 så hinner jag inte riktigt vila innan det är dags att hämta barnen på dagis. Så jag är mycket mer trött nu och skulle nog lätt kunna sova en hel dag om jag fick. Värken och den där jobbiga tröttheten kommer som ett brev på posten. Så vi får se hur det går att arbetspröva. Det måste ju fungera hemma oxå. Så att jag inte ligger helt utslagen varenda kväll för att jag varit ute på en arbetsplats på dagen.

Men som med allt annat så måste man ju pröva innan man vet, och en arbetsplats kanske inte alls fungerar medan en annan kan fungera jättebra. Samma sak är det oxå med tiden, 2 timmar kanske är alldeles tillräckligt för mig just nu, eller så klarar jag mer om jag bara får rätt förutsättningar. Det är en hel del som ska fungera då man har en sjukdom som EDS.

En annan mycket viktig sak är min rehabilitering, jag måste orka med sjukgymnastik och bassängtränig, det är det absolut viktigaste just nu. Utan detta så är det ju inte ens lönt att tänka på att börja jobba, för då finns det ju bara en väg att gå och det är utför.

Det är knepigt det där.... med att ha en funktionsnedsättning....

3 kommentarer:

 1. Det är hemskt att vara utan internet, jag blir galen redan efter en halv dag :D Skönt att du trivs på Arbetslivsresurs, det gäller bara att hitta en balans så att orken räcker till. Är du flitig med att använda korsetten? Jag har kommit fram till att jag har mycket bättre ork om jag inte slarvar med den. Kram!

  SvaraRadera
 2. Haha, nu lät som Hollywoodfrun Maria ;-)

  Jag vet precis hur du menar, det är väldigt påfrestande att göra det du gör.
  Jag jobbar 75% just nu och det fungerar hyfsat, även om ingen dag är smärtfri. Ingen diagnos har jag fått än, men enligt smärtteamet har jag en led- och muskelsjukdom och misstankar om EDS finns... är överrörlig men stel och smidig som ett kylskåp.

  Hittade din blogg när jag sökte på EDS. Hit kommer jag igen.
  Välkommen till mig.

  SvaraRadera
 3. Tackar! :D
  SVAR: Hej du förlåt för sent svar! Har vart borta från bloggvärlden hemskt länge nu! :( Men nu är jag tillbaka igen! Allt fint med dig än? :) Ska du btw. se på eurovision ikväll? Vem håller du på? :)

  SvaraRadera