söndag 7 augusti 2016

Skapa MAGI med tacksamhet och medveten närvaro.

" Du har säkerligen någon gång tänkt för dig själv: " Jag hoppas att det här går bra", " Jag hoppas det här blir okej" eller " Nu behöver jag verkligen massor av tur".
Alla det här tankarna innebär att du hoppas på ett bra resultat i en situation.  Men livet fungerar inte så att saker sker av en slump eller av ren tur. Universums lagar fungerar matematiskt ner till minsta detalj - det är något du kan räkna med!

En pilot hoppas inte att fysikens lagar kommer att fortsätta fungera under hans flygning, för han vet att fysikens lagar aldrig upphör att gälla. Du vaknar inte på morgonen och hoppas att tyngdlagen ska hålla dig på marken så att du inte flyger ut i rymden. Du vet att det inte handlar om tur eller tillfälligheter och att tyngdlagen aldrig slutar att fungera.

Om du vill uppnå storartade resultat i allt du gör måste du använda den lag som styr över dina resultat  - Attraktionslagen. Det innebär att du måste använda dina tankar och känslor för att dra till dig storartade resultat. Att vara tacksam för dina storartade resultat är ett av de enklaste sätten att göra det på. "  
(utdrag ur boken The Secret - Magin av Rhonda Byrne)

Foto: Pia Norén 


Det här är något som fler och fler börjar få upp ögonen på. Att de faktiskt inser att vi är en del av något mkt större. Något mkt mäktigare än vi någonsin kunnat föreställa oss.  

Idag vet vi att tankar är mätbara. Och idag vet vi att positiva tankar är flera hundra gånger kraftigare än negativa tankar. Detta innebär att det händer saker med oss på molekylnivå när vi tänker. 

Är det inte lite skrämmande att vi vant oss genom de åtminstone sista tiotals åren, att lägga våra liv i andra människors (läkares) händer. Vi har slutat känna efter, utan så fort vi har en krämpa så bokar vi tid hos en läkare, sen litar vi blint på det han säger och tackar så mycket när vi får ett recept i handen på läkemedel som faktiskt ofta gör mer skada än nytta i vår kropp. Som väldigt ofta skapar nya obalanser i vår kropp. Därmed inte sagt att mediciner alltid är dåligt eller att vi inte behöver dagens sjukvård. Bara det att jag tror att sjukvården skulle bli bättre om vi alla börjar ta mer ansvar för vår egen hälsa. Och att vi börjar ställa krav.  

Det verkar som att vi har glömt bort att vår kropp behöver det som finns i naturen. Allt vi äter och stoppar i oss eller på huden, påverkar oss. Antingen positivt eller negativt. Och vi kan aldrig aldrig vara friskare än våra minsta beståndsdelar. 

Det är dags att vi vaknar upp. Att vi börjar förstå att vi har eget ansvar över våra liv. Vi har själv ansvaret över det liv vi skapar med våra tankar och känslor. Vi har själv ansvar över de handlingar vi gör och hur vi agerar i olika situationer. 

Man tar saker för givet, man har slutat känna efter.. vad är det som känns? och vågar man stanna kvar i en känsla som kanske inte alltid är så bekväm? Har du provat? Prova utforska en ledsen känsla, eller en arg.. eller en glad. Stanna kvar och känn. Vad känner du? 

Genom att öva oss i att vara närvarande så ökar vi vår medvetenhet om oss själva och om varandra. Och det är viktigt. Vi ÄR självläkande energivarelser, vi vibrerar alla på olika frekvenser, likaväl som att alla våra inre organ har deras speciella frekvenser.. allt detta skapar antingen balans, eller obalans..  

Och en första väg till självläkande är, tror jag, att lära oss att vara närvarande.. lära oss att andas, vara medveten om vårt andetag, medveten om vad vi känner och tänker. 

Så ägna en liten stund åt det idag... några minuter... slut dina ögon, ta några medvetna djupa långsamma andetag, låt magen gå utåt på inandning för att sen sjunka tillbaka på utandning. Känn... känn... känn... var så närvarande du bara kan... ju mer man övar desto mer börjar man känna.. från början kanske det är svårt att bara veta hur man andas "rätt". Dvs, ska magen åka in eller på ut en inandning tex?  Det var något som jag faktiskt inte visste när jag första gången började vara medveten om mitt andetag. Öva dig på att känna tacksamhet. En av de allra bästa övningarna jag använder är att i en negativ situation hitta några positiva saker. Saker som jag faktiskt är tacksam över i den negativa händelsen. 

Så visst kan vi skapa MAGI med tacksamhet och medveten närvaro. <3 div="" nbsp="">

Ha en fin söndag! 1 kommentar: